DRUID și Infermedica dezvoltă, pentru Rețeaua Regina Maria, un Asistent Virtual inovator de verificare a simptomelor, unic în România

DRUID, lider de piață în soluții de AI conversațional, a finalizat un nou proiect de asistență medicală conversațională pentru Rețeaua de sănătate Regina Maria, cu ajutorul Infermedica, o companie specializată în dezvoltarea de soluții de tehnologie medicală. Acesta reprezintă o inovație pentru piața serviciilor medicale din România, valorificând beneficiile tehnologiei de AI conversațional pentru a le oferi pacienților români un instrument sigur de evaluare a simptomelor medicale și de recomandare a specialității medicale potrivite, în funcție de simptomele descrise.

Noul Asistent Virtual inteligent este disponibil în mod gratuit pacienților Regina Maria pe site-ul rețelei de sănătate și în aplicația mobilă și creează o experiență digitală excelentă pentru aceștia, ghidându-i rapid și eficient către medicul specialist potrivit pentru o programare. Procedura este simplă: odată ajunși online, pacienții răspund unei liste cuprinzătoare de întrebări ce ajută puternicul motor AI din spatele platformei conversaționale să le evalueze simptomele și factorii de risc. În urma acestei analize a simptomelor și având la dispoziție o bază de date solidă, de peste 720 de afecțiuni medicale, Asistentul Virtual îndrumă pacientul să facă o programare la specialitatea medicală potrivită, într-un proces complet automatizat și digitalizat. În timp, Asistentul Virtual va îmbunătăți în mod semnificativ traseul pacientului, va eficientiza numărul și calitatea vizitelor medicale – medicul având acces la simptomele descrise de pacient online, care sunt salvate automat în sistem în momentul realizării programării și, pe termen lung, va încuraja educația și prevenția medicală, ghidând oamenii mai precis către un posibil diagnostic și sprijindu-i astfel să ajungă din timp la medicul potrivit.

Asistentul Virtual a fost construit de echipa DRUID pornind de la API-ul Infermedica, o tehnologie care oferă acces flexibil la toate caracteristicile disponibile pe platforma cu același nume. Această platformă reprezintă, de fapt, un set complex de instrumente și tehnologii medicale avansate, inclusiv un motor de inferență bazat pe inteligență artificială și o bază de date care conține mii de concepte medicale validate clinic. Până acum, platforma a susținut peste 10 milioane de controale digitale de sănătate în întreaga lume, iar acest număr va crește pe măsură ce va fi utilizat în mod regulat de cei peste 5 milioane de pacienți ai Rețelei Regina Maria.

„Suntem încântați să ne unim încă o dată forțele cu Regina Maria și să îi asistăm în implementarea unei soluții de AI conversațional care revoluționează piața serviciilor medicale din România. Această soluție, dezvoltată de partenerul nostru Infermedica, le permite pacienților să-și verifice simptomele direct pe site-ul Regina Maria și în aplicație, fiind apoi direcționați către specialitatea medicală potrivită pentru rezolvarea problemei de sănătate identificate cu ajutorul algoritmului intern complex. Asistentul virtual reprezintă, astfel, un punct de intrare 100% digital pentru pacienții Regina Maria, oferindu-le acestora îndrumări medicale informate și, per total, o experiență mai rapidă și mai plăcută înainte chiar de a ajunge într-o clinică”, a menționat Liviu Drăgan, CEO DRUID.

„În ultimii ani, REGINA MARIA este unul dintre pionierii digitalizării serviciilor medicale în România. Acum, devenim primul furnizor de servicii medicale din țară care oferă un instrument de evaluare a simptomelor bazat pe inteligență artificială, ajutându-ne astfel pacienții să-și înțeleagă mai bine simptomele și îndrumându-i către specialitatea medicală adecvată. Sunt mândru că, alături de partenerii care ne-au susținut în acest demers, REGINA MARIA a devenit cel mai digitalizat furnizor medical din România. Întreaga interacțiune a pacienților cu serviciile noastre poate avea loc exclusiv online: de la realizarea unei programări până la consultația propriu-zisă și efectuarea plății online; iar acum, adăugăm acestei experiențe Asistentul Virtual AI care evaluează simptomele pacienților prin intermediul unei baze de date de 720 de afecțiuni medicale”, a adăugat Cosmin Panaete, Business Processes Director la REGINA MARIA.

„Furnizorii de servicii medicale au așteptări ridicate de la dezvoltatorii de soluții digitale de sănătate inovatoare, stabilind standarde înalte de calitate și securitate pentru aceștia. Tocmai de aceea, suntem extrem de încântați că Regina Maria, unul dintre cei mai buni furnizori medicali din România, a avut încredere în parteneriatul nostru cu DRUID și a decis să le ofere pacienților lor funcționalitatea de verificare a simptomelor. Parteneriatul nostru cu DRUID este un exemplu excelent al modului în care, unindu-ne forțele, putem să răspundem chiar și celor mai înalte așteptări și să cream puncte complet digitale de interacțiune cu serviciile de sănătate”, a completat Piotr Orzechowski, CEO la Infermedica.