Prof. univ. dr. Gabriela Radulian: Cel mai important lucru este să realizăm educația pacientului cu neuropatie diabetică

Prof. univ. dr. Gabriela Radulian: Cel mai important lucru este să realizăm educația pacientului cu neuropatie diabetică

Cel mai important lucru este să realizăm educația pacientului cu neuropatie diabetică, deoarece întreruperea medicației generează un risc crescut de amputație, a declarat prof. univ. dr. Gabriela Radulian, președintele Societății de Neuropatie Diabetică. 

Diabetul zaharat este o boală foarte răspândită la nivel mondial. Doar în România, peste unul din 10 locuitori suferă de această boală. Pacienții cu această afecțiune au riscuri ridicate de a dezvolta diverse complicații, care pot pune în pericol diferite organe și funcții ale organismului. Una dintre cele mai frecvente complicații este neuropatia diabetică.

“Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație prezentă la persoanele cu diabet zaharat. Afectează 2 din 3 pacienți diagnosticați cu diabet. De cele mai multe ori, consecința neuropatiei diabetice este așa-numita patologie reprezentată de piciorul diabetic”, a afirmat prof. Radulian.

“Evoluția piciorului diabetic netratat se asociază cu un risc mare de apariție a ulcerațiilor, a suprainfecției, a gangrenei și, implicit, apare riscul de amputație”, a completat medicul.

 

Materialul integral pe www.360medical.ro