Arcadia Spitale și Centre Medicale salută acordarea titlului de Cetățean de onoare al județului Iași domnului Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, chirurg de renume, cu o activitate recunoscută în Spitalul Arcadia.

Împărtășind valori comune Rețelei Medicale Arcadia, Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu se remarcă printr-o contribuție științifică însemnată și printr-un aport direct în sănătatea comunității, se spune într-un comunicat de presă remis de Spitalul Arcadia. Istoria Spitalului Multidisciplinar Arcadia punctează cariera Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, un valoros chirurg, mentor pentru numeroase generații, cu o activitate recunoscută în plan profesional. În peste 14 ani de la lansare, Spitalul Arcadia a oferit noi șanse la o viață sănătoasă unui număr de peste 1 500 000 de pacienți din România și din afara granițelor țării, înregistrând importante premiere naționale și internaționale, atât în zona tipurilor de intervenții chirurgicale, cât și în a cea a tehnologiei state-of-the-art cu care este dotată Rețeaua Medicală Arcadia.

Arcadia: tehnologie și performanță profesională, în cea mai scumpă reclamă din istoria Iașului

Amplasarea IRM-ului Arcadia în piața publică din fața Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași, recunoscută ca fiind cea mai scumpă reclamă din istoria Iașului, este o expresie a onorării relației profesionale și a ultimului mandat de Rector al Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu. Prin această interfață tehnologie-comunitate este subliniată importanța dialogului cu tinerele generații. De altfel, printr-o investiție recentă, noi aparate de imagistică prin rezonanță magnetică 3 Tesla completează dotarea tehnologică de excepție din cele 3 Centre de Imagistică Medicală Arcadia, coordonate de Prof. Dr. Dragoș Negru. Tehnologia este unică la nivel regional.

În 2022, printr-o nouă investiție importantă, de peste 15 milioane de euro, va fi inaugurat Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, un concept inovator, bazat pe o tehnologie revoluționară robotică și dedicat atât comunității științifice, cât și celei reprezentate de pacienți. Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia va reprezenta o platformă avansată de învățare pentru viitorii medici și un răspuns important pentru pacienții care au nevoie de recuperare medicală funcțională a aparatului musculo-scheletal, la cele mai înalte standarde.