Medicina stilului de viață se ocupă și de zona de nutriție, iar asta înseamnă să mâncăm corect. Prin aceasta a se înțelege să mâncăm adecvat cantitativ, adică să oferim corpului atâtea calorii cât are nevoie, pentru a preveni obezitatea, apoi să mâncăm adecvat calitativ. Dacă mâncăm prea dulce, prea gras, prea sărat, prea picant, atragem alte probleme: dislipidemii, hipertensiune arterială, acestea fiind obiceiuri care pot fi prevenite ușor prin corectarea alimentației.

”Prin prevenție se poate face foarte mult, adică prin ceea ce fiecare om poate face zi de zi, gesturi mici, dar care se adună în timp și duc spre sănătate. Asta înseamnă, de fapt, prevenția primordială, la nivelul omului sănătos, crearea de mici copii a obiceiurilor sănătoase. Când se ajunge la boală vorbim deja de prevenție secundară și terțiară.”, a spus în cadrul celui de-al 6-lea webinar al comunității Cardiologie ModernăDr. Anca Hâncu, Medic Nutriționist.

 

Despre CardiologieModerna.ro

Din 2019, Oameni și Companii derulează un program de comunicare și interacțiuni directe cu specialişti în cardiologie interesați de noile tehnologii, inovație și digitalizare. Platforma comunității CardiologieModerna.ro are un newsletter bilunar propriu, la care toți cei interesați de acest domeniu se pot abona GRATUIT aici

CardiologieModerna este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.