Cele mai noi tehnici și tehnologii de anestezie regională au fost prezentate la Cluj, la congresul Asociației Române de Anestezie Regională, care s-a bucurat de prezența multor specialiști români, dar și de prezența unor medici străini, lideri de opinie la nivel internațional. Scopul congresului a fost dezvoltarea și îmbunătățirea metodelor de anestezie regională prin educația adusă de liderii de opinie din țară și din afara țării.

 din Brașov a fost prezentă la expoziția de echipamente medicale, din cadrul congresului, cu o gamă vastă de  pentru anestezie regională, ale producătorului internațional Pajunk. Totodată, LIAMED a pus la dispoziția organizatorilor mostre sterile de ace ecogenice Sonoplex și douăpe care participanții au putut observa acele. Unul dintre dispozitive, modelul SonoSacape E1Exp, s-a aflat la standul LIAMED, în timp ce modelul SonoScape S9Pro a fost folosit de către medici în cadrul unor workshopuri, unde acele ecogenice au fost testate pe voluntari. Medicii au avut astfel posibilitatea să identifice cu ușurință atât vârful acului, cât și cele două secțiuni ecogenice ale acului Sonoplex.

 

 

Sonoplex, cel mai vizibil ac ecogenic pentru anestezie plexala

 este clasat ca fiind cel mai vizibil ac ecogenic pentru anestezie plexală, la nivel mondial. El se remarcă prin vârful șlefuit la două unghiuri diferite, prin cele două secțiuni ecogenice de câte 10 mm, cât și prin stimularea precisă datorită izolării atât în interiorul acului, cât și la exterior, cu o peliculă polimetrică foarte subțire. Datorită suprefeței netede și a izolării sale prin nano-tehnologie, acul are calități foarte bune de străpungere și alunecare și se bucură de o vizibilitate excelentă sub ecograf.

La standul LIAMED au mai fost prezentate și kiturile epidurale de la Pajunk, acele spinale cu vârf atraumatic tip „pencil point” Sprotte, dar și seturile de anestezie combinată spinală și epidurală. Întreaga gamă de ace ecoghidate de la Pajunk o găsiți pe site-ul LIAMED, alături de multe alte kituri pentru anestezie regională ale producătorului german.