Terapia cu ozon este una dintre cele mai eficiente și sigure metode de tratament, fiind ultilizată în peste o sută de afecțiuni. Specialiștii spun că, datorită versatilității sale, ozonoterapia poate fi utilizată pentru prevenirea și tratamentul bolilor acute și cronice. Rezultatele terapiei au fost demonstrate științific în decursul anilor fiind considerate sigure și cu efecte secundare minime și ușor de prevenit.

Potrivit unui articol științific publicat de Townsend Letter – The Examiner of Alternative Medicine, în 2020, datorită proprietăților biologice speciale, ozonul medical dispune de toate cele necesare pentru a fi considerat un tratament viabil de combatere a Covid-19, MERS și SARS, prin distrugerea activității virale a acestora. Practic, ozonul induce inactivarea bacteriilor, virusurilor, fungilor și protozoarelor, ajutând totodată la stimularea metabolismului oxigenului și activarea sistemului imunitar.

Ozonul este o moleculă naturală care încorporează proprietăți fizico-chimice și biologice unice. Specialiștii au demonstrat că poate fi eficient în terapia sistemică a Covid-19, MERS și SARS, fie ca monoterapie sau/și ca adjuvant în scheme de tratament standard.

Ozonoterapia în spitalele românești

Tratamentul cu ozon nu a fost ignorat nici de medicii români în tratarea pacienților diagnosticați cu COVID. La Galați, de exemplu, Secția de ATI a Spitalului Județean a fost dotată cu un aparat performant de ozonoterapie, iar medicii de aici folosesc autohemoterapia ca tratament complementar. Procedura este una extrem de simplă și constă în introducerea în sângele pacientului a unei cantități mici de ozon. Potrivit specialiștilor, ozonul acționează asupra membranei viruslui pe care nu îl distruge, însă nu îi permite să se dezvolte și, totodată, oprește crearea de cheaguri de sânge.

Ozonoterapia sau autohemoterapia mai este folosită și în spitale din București și Timișoara, după ce specialiștii de aici au urmat exemplul colegilor lor din China, Italia și Spania. Totuși, procedura este cel mai des utilizată în clinicile private din țara noastră.

Aparate de ozonoterapie de la LIAMED

La noi în țară, unul dintre principalii furnizori de aparate de ozonoterapie este compania LIAMED, din Brașov, care oferă în gama sa de produse trei dispositive utilizabile în toate terapiile standard cu ozon. Este vorba despre Hyper Medozon Comfort, Medozon Compact și Medozon Mini.

Hyper Medozon Comfort oferă cea mai nouă formă de tratament, amestec oxigen/ozon. Concentrația introdusă este măsurată automat și controlată prin analizator. Aparatul permite, de asemenea, conexiuni cu blocaj Luer-Lock.

Medozon Compact se utilizează cu foarte mare ușurință datorită ecranului tactil color. Aparatul este dezvoltat după ultimele standarde de calitate și are sisteme de siguranță certificate. Ca și în cazul Hyper Medozon Comfort, și acest model măsoară automat și controlează concentrația de ozon prin analizator. Dispozitivul poate fi utilizat pentru autohemo-ozonizare mare și mică, insuflare intestinală și endovaginală, injecții subdermice, paravertebrale și intraarticulare, împachetări cu ozon, apă și ulei ozonat. Aceleași caracteristici le păstrează și ultimul model al gamei, Medozon Mini. Pentru toate cele trei modele aveți nevoie de conectare la o sursă de oxigem medical.

DESPRE LIAMED

De 21 de ani pe piața de aparatură medicală din România, LIAMED s-a dovedit un partener de încredere pentru spitale, clinici, policlinici, cabinete medicale individuale, lucru reflectat în zâmbetul clienților mulțumiți de pe întreg teritoriul României. LIAMED este o companie specializată în distribuție de aparatură medicală, instalare, service, instruire și educație medicală, prin prezentarea către medicii interesați a celor mai noi tehnologii în showroomul companiei. Din portofoliul LIAMED fac parte produse destinate majorității specialităților medicale: Ultrasonografie, Neurofiziologie, Cardiologie, Chirurgie, Sterilizare, ATI, ORL, Fizioterapie, Endoscopie flexibilă, Spirometrie, Mobilier Medical, Monitoare medicale, Dispozitive medicale, Consumabile, Printere și PRP.