Un review de Cezar Caluschi, GM Oameni și Companii

 

Mi-am luat un telefon-tabletă Samsung Z Fold 4, fiind un utilizator împătimit de Samsung. Am testat de-a lungul timpului cam toate echipamentele Samsung pentru zona de business, atât tablete cât și telefoane.

Sunt un early adopter de tehnologie și îmi place să mă bucur printre primii de tot ce e nou. Acum utilizez o tabletă Samsung Tab S8 Ultra, care mi se pare genială.

La telefoane, fac parte din marea comunitate de iubitori de Samsung Note, de la prima ediție. Nu am fost mereu happy cu update-urile de design, de baterie sau de încărcător, dar am apreciat inovația continuă adusă de Samsung. Și mi-am luat printre primii un telefon Z Fold 3, care mi s-a părut că este, într-adevăr, o nouă frontieră în echipamentele mobile.

Am folosit Z Fold 3 din septembrie 2021 până acum două săptămâni, când am trecut la Z Fold 4. Și pentru că toți cei care m-au văzut cu telefoanele de-a lungul timpului mă întrebau diverse detalii, am decis să scriu despre experiențele mele.

.

În primul rand, îmi place să iau notițe pe telefon. Am renunțat de mult la agenda de hârtie, pur și simplu scriu pe telefon. Iar stylusul SPen de pe telefoanele Samsung mi se pare că funcționează perfect pentru ceea ce am nevoie. Am testat diverse aplicațiile pe care le utilizez pentru a scrie, precum Evernote, OneNote și SNotes de la Samsung. Fiecare are avantaje și dezavantaje în utilizare. Acum, pe Fold 4, scriu zilnic folosind SNotes și OneNote.

Un lucru extrem de util este faptul că SNotes poate fi sincronizat în cloud cu Microsoft Outlook și vă puteți vedea notele direct în Outlook, pentru cei care sunt power-useri de aplicații Microsoft cum sunt și eu.

Tot la capitolul luat notițe și scris, un alt detaliu care mi se pare important pentru cine are Z Fold 3, este că stylusul SPen de la Z Fold 3 se potrivește și la Z Fold 4, eu nu am fost nevoit să-mi iau alt pen. Țin stylusul SPen într-un toc mic de piele, în buzunar, ca un pix normal și apoi îl scot și scriu pe telefon ca într-o agendă. Notele și desenele nu se pierd, le pot găsi ușor după dată sau după cuvinte cheie.

Dacă scrii cât de cât lizibil, aplicația SNotes are un sistem de căutare foarte performant, identifică majoritatea cuvintelor, inclusiv în textele scrise de mână. Iar atunci când Z Fold 4 e deschis, ecranul interior de 7,6″ devine un adevărat carnet digital, cât jumătate de foaie A4.