Centrul de Boli Cardiovasculare NORD, care funcționează în cadrul Spitalului NORD Pipera, reprezintă un pas semnificativ în lupta împotriva afecțiunilor cardiovasculare, una din principalele cauze de mortalitate la nivel mondial.

„Spitalul NORD Pipera este o manifestare a viziunii noastre de a oferi soluții avansate în sănătate”, explică Prof. Dr. Lucian Dorobanțu, Coordonatorul Centrului de Boli Cardiovasculare NORD. Această viziune a stat și la baza dezvoltării Centrului de Boli Cardiovasculare NORD, care antrenează specialiști renumiți, pentru a oferi îngrijire la standarde internaționale pacienților cu afecțiuni cardiovasculare.

Afecțiunile cardiovasculare reprezintă o amenințare majoră la adresa sănătății globale, iar Prof. Dr. Lucian Dorobanțu recunoaște importanța abordării lor proactive: „Centrul de Boli Cardiovasculare NORD reprezintă un pas semnificativ în lupta împotriva afecțiunilor cardiovasculare, una din principalele cauze de mortalitate la nivel mondial”. Echipat cu cele mai avansate tehnologii și cu o echipă de specialiști dedicată, Centrul  oferă soluții inovatoare și tratamente personalizate pentru pacienții săi.

În concluzie, Centrul de Boli Cardiovasculare NORD, sub îndrumarea Prof. Dr. Lucian Dorobanțu, aduce schimbări semnificative în tratarea și prevenirea bolilor cardiovasculare, contribuind astfel la creșterea calității vieții pacienților săi și la redefinirea standardelor în medicina cardiovasculară din România.

Chirurgia cardiovasculară a evoluat semnificativ în ultimele decenii, iar Prof. Dr. Lucian Dorobanțu a contribuit esențial la această transformare. Cu o carieră dedicată inovației și îmbunătățirii tratamentelor pentru bolile cardiovasculare, Prof. Dr. Dorobanțu a adus contribuții semnificative la dezvoltarea unei abordări integrate a acestor afecțiuni.

Fiind al doilea cel mai experimentat chirurg din Uniunea Europeană, atestat internațional în domeniul Chirugiei Cardiomiopatiei Hipertrofice Obstructive, Prof. Dr. Lucian Dorobanțu are competențe extinse în Chirugia cardiacă minim invazivă, Chirurgia valvulară reconstructivă, Chirurgia rădăcinii aortice și a aortei ascendente, Chirurgia carotidiană, Chirurgia coronariană și Chirurgia vasculară periferică.

Despre experiența profesională a Prof. Dr. Lucian Dorobanțu vorbesc și numeroasele premiere medicale mondiale la care a contribuit direct, precum realizarea primei fistule arterio-venoasă brahio-brahiale, o nouă tehnică de angioacces la pacienții hemodializați sau redefinirea criteriilor morfologice în CMHO, în calitate de co-autor al studiului “Congenital Muscular Mitral Aortic Discontinuity Identified in Patients with Obstructive Hypertrophic Cardiomyopathy” (2020).

Prof. Univ. Dr. Lucian Dorobanțu este coordonatorul Centrului de Boli Cardiovasculare NORD, care funcționează sub umbrela noului Spital NORD din Pipera. Acest centru funcționează ca un sistem integrat de investigare, diagnosticare și terapii medicale intervenționale și chirurgicale a bolilor cardiovasculare.

Începând cu decembrie 2023, noul spital construit de Grupul NORD (anterior cunoscut sub numele de Provita) a fost deschis în zona Pipera din București. Grupul NORD mai deține un spital tot în Capitală, mai multe centre și laboratoare medicale, dar şi o clinică în Suceava, prima extindere a brandului medical în afara Capitalei.