“La această conferință s-a discutat despre o problematică aparte și anume intervențiile terapeutice pe care le avem în ceea ce înseamnă strategii pentru prevenția și tratamentul obezității. Intervențiile pe care le aveam până nu de mult, din punct de vedere farmacologic, erau puține și produceau efecte adverse importante, dar în acest moment se deschid noi oportunități pentru că medicații foarte eficiente dau rezultate foarte bune în ceea ce înseamnă tratamentul obezității”, a susținut Prof. dr. Bogdan Timar, Decan al Facultății de Medicină la UMF ”Victor Babeș” din Timișoara, într-un interviu acordat portalului Despreobezitate.ro, în cadrul Conferinței Anuale „Medicina stilului de viață și bolile cronice – prevenție și tratament”.

Invitați internaționali de renume și subiecte inovative, au adus o perspectivă cu totul nouă asupra prevenției și tratamentului bolilor cronice prin medicina stilului de viață. La întâlnire au fost prezenți medici cu specializări diverse, plecând de la medicina de familie și trecând apoi către specialiștii în diabet, nutriție și boli metabolice, endocrinologie, cardiologie sau medicină internă, temele propuse fiind variate și reușind să acopere zone extinse din patologia bolilor cronice.

Conferința Anuală „Medicina stilului de viață și bolile cronice – prevenție și tratament”, coordonată de Dr. Anca Hâncu a avut loc vineri, 24 iunie 2022, la Pullman World Trade Center Bucharest. Evenimentul a abordat și anul acesta rolul complex al stilului de viață în prevenția și tratamentul patologiilor cronice din diverse specialități.