“Un nou model de boală cardiovasculară este adevăratul risc de boli cardiovasculare în ceea ce privește diferitele cauze metabolice ale acestei boli cardiovasculare. De exemplu, cauzele ar fi adipozitatea anormală, care reprezintă cantitatea de grăsime, dar este și modul în care grăsimea se distribuie anormal în organism, în special modul în care se găsește în diferite organe precum ficatul, rinichiul și inima”, a declarat Prof. Dr. Jeffrey Mechanick, Mount Sinai Hospital din New York, într-un interviu acordat portalului Despreobezitate.ro, în cadrul în cadrul Conferinței Anuale „Medicina stilului de viață și bolile cronice – prevenție și tratament”.

 

Prof. Dr. Jeffrey Mechanick s-a numărat printre invitații speciali ai conferinței. Este medic endocrinolog la Mount Sinai Hospital din New York și specialistul care a definit pentru prima dată conceptul de boală cronică cardiometabolică. Dr. Mechanick este membru a numeroase societăți profesionale și fost președinte al Colegiului American de Endocrinologie, al Asociației Americane a Endocrinologilor Clinici și al Consiliului American de Specialiști în Nutriție a Medicilor, autor a peste 300 de publicații în endocrinologie, metabolism și suport nutrițional.

Invitați internaționali de renume și subiecte inovative, au adus o perspectivă cu totul nouă asupra prevenției și tratamentului bolilor cronice prin medicina stilului de viață. La întâlnire au fost prezenți medici cu specializări diverse, plecând de la medicina de familie și trecând apoi către specialiștii în diabet, nutriție și boli metabolice, endocrinologie, cardiologie sau medicină internă, temele propuse fiind variate și reușind să acopere zone extinse din patologia bolilor cronice.

Conferința Anuală „Medicina stilului de viață și bolile cronice – prevenție și tratament”, coordonată de Dr. Anca Hâncu a avut loc vineri, 24 iunie 2022, la Pullman World Trade Center Bucharest. Evenimentul a abordat și anul acesta rolul complex al stilului de viață în prevenția și tratamentul patologiilor cronice din diverse specialități.