Despre cifrele îngrijorătoare ale fenomenului obezității și metodele prin care putem stopa creșterea lor am vorbi cu conf. dr. Bogdan Mihai, în interviul acordat echipei RoDiabet la Conferința Interdiab 2022.

“La nivel mondial sunt peste 2,1 miliarde pe persoane cu suprapondere sau obezitate, iar prevalența a crescut foarte mult în ultimii ani. Din 1975 și până acum prevalența obezității s-a triplat.  Obezitate, mai ales cea  abdominală, duce la un risc crescut de diabet zaharat tip 2 și de boli cardiovasculare”.

 

 

A 8-a ediție Interdiab

Asociaţia pentru Studii Reno-Metabolice şi Nutriţionale (ASRMN) a organizat cea de-a 8-a ediție a Conferinţei Internaţionale Managementul Interdisciplinar al Diabetului Zaharat şi al Complicaţiilor Sale (InterDiab), în perioada 3-5 martie 2022, într-o versiune mai flexibilă, ca eveniment hibrid, fizic şi online.

Tema generală la INTERDIAB 2022 a fost Diabetul zaharat – interferențe în medicina internă.

Conferința InterDiab 2022 a fost organizată în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N.C. Paulescu”, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Endocrinologie și Societatea Română de Nefrologie.