”Complexitatea acestei boli cronice, a obezității, rezidă în faptul că determină o serie de tulburări metabolice, care conduc la dezvoltarea diabetului zaharat sau boli cardiovasculare. Mai trebuie să ținem cont că obezitatea afectează tot mai mulți tineri și copii și se preconizează că, în următorii ani, circa 60% dintre aceștia vor avea o forma de obezitate sau suprapondere”, a declarat Conf. Dr. Anca Pantea Stoian în interviul acordat cu prilejul conferinței InterDiab 2022.

Conf. Dr. Stoian a vorbit despre factorii modificabili care determină apariția obezității (sedentarism, alimentație, dezechilibru hormonal), dar și despre cei nemodificabili, asupra cărora nu putem lucra (genetica).

 

A 8-a ediție Interdiab

Asociaţia pentru Studii Reno-Metabolice şi Nutriţionale (ASRMN) a organizat cea de-a 8-a ediție a Conferinţei Internaţionale Managementul Interdisciplinar al Diabetului Zaharat şi al Complicaţiilor Sale (InterDiab), în perioada 3-5 martie 2022, într-o versiune mai flexibilă, ca eveniment hibrid, fizic şi online.

Tema generală la INTERDIAB 2022 a fost Diabetul zaharat – interferențe în medicina internă.

Conferința InterDiab 2022 a fost organizată în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N.C. Paulescu”, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Endocrinologie și Societatea Română de Nefrologie.