Dr. Oana Pop, Medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice – Hyperclinica Medlife Oradea, a lansat un ghid pentru pacienții cu diabet zaharat tip 2, dar și pentru toti care își doresc  să înteleagă mai bine ce înseamnă un diagnostic de prediabet.

“Acest e-book s-a născut din dorința de a vă ajuta să înțelegeți cât mai simplu ce înseamnă un diagnostic de diabet zaharat tip 2. În urma consulturilor de diabet realizate de-a lungul timpului, am constatat că foarte multă lume nu își înțelege pe deplin boala: nu înțelege evoluția acestei afecțiuni, nu înțelege care este terapia în diabetul zaharat tip 2 și nu înțelege că, de fapt, diabetul zaharat tip 2 este o boală de nutriție, adică ALIMENTAȚIA este esențială. Exact cum explic și în cadrul consulturilor, dacă NU suntem atenți la ceea ce mâncăm și ne axăm doar pe terapia diabetului, NU vom obține rezultatul scontat, adică controlul glicemic”, atrage atenția Dr. Oana Pop.

Medicul specialist subliniază că acest e-book nu este o lucrare științifică, nici nu se dorește a fi. Este scrisă astfel încât să poată fi parcursă ușor și, mai ales, este scrisă strict după experiența de zi cu zi din cabinet, fără a fi inspirată din altă parte, astfel încât nu există nici o bibliografie.

Acest ghid este structurat pentru a ajuta și a răspunde, măcar parțial, la întrebări care i-au fost adresate în cabinet în mod frecvent. Ghidul de față are rolul de a orienta persoana care suferă de diabet în această afecțiune, care poate fi ușor ținută sub control atunci când se știe exact ce este și, mai ales, cum să fie controlată prin modificarea stilului de viață și terapie.

Puteți accesa ghidul AICI.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eBook-Oana-1-v2