maria mesaros ziua diabetului

”E o bucurie să transmit acest mesaj, în contextul în care sunt 100 de ani de la descoperirea insulinei de către prof. N.C Paulescu, insulină care a dat cu adevărat șansă la viață familiei noastre de persoane cu diabet zaharat tip 1. Am aflat că avem diabet în 1969 și 1971 și am format prima familie de persoane cu diabet zaharat tip 1 în  anul 1979, în condițiile vitrege de acum 52 de ani. Continuăm însă să ne bucurăm de viață și nu putem decât să spunem tuturor persoanelor cu diabet zaharat ”La mulți ani cu diabetul vostru!”

Țineți diabetul sub control, învățați și iar învățați cât de mult se poate, mai ales astăzi, când beneficiați de tot ceea ce vă poate îmbunătăți starea de sănătate!

Cereți să vi se facă educație continuă, ea fiind baza pentru a ști ce să faceți în permanență, în condițiile în care beneficiați de cele mai bune tratamente, de teste, de senzori și pompe, cuprinse în cadrul Programului Național de Diabet,  la care și-au adus o mare contribuție Asociațiile membre ale FADR. Lupta noastră a început în anul 1995, dar am avut un impact mai mare din anul 2006, datorită presiunilor făcute în fașa guvernanților de la Ministerul Sănătății și CNAS.

Astăzi vă urez: La cât mai mulți ani cu diabet ținut sub control.”

 

Acesta este mesajul transmis de Maria Mesaroș, Președintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România – FADR, echipei RoDiabet cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă impotriva Diabetului din 2021