Cristina Pricop, Romania & Moldova Public Affairs Head Sanofi, a preluat recent rolul de Chair al Grupului de Lucru Diabet al ARPIM – The Romanian Association of International Medicine Manufacturers.

Pe durata acestui mandat de doi ani, în calitatea sa de lider și, ulterior, co-lider al grupului, prioritățile Cristinei Pricop sunt “să consolideze relațiile cu asociațiile de pacienți, precum și parteneriatul cu societățile medicale și cu autoritățile, în beneficul pacienților români afectați de diabet”.

“Nu în ultimul rând, este important să ne consolidăm relațiile cu European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA), să împrumutăm din bunele practici europene și să le implementăm în România. De exemplu, Forumul Român de Diabet, creat în urmă cu aproape doi ani după modelul Forumului European de Diabet, este prima inițiativă de tip multi-stakeholder dezvoltată în Europa la nivel național. Dorim să ne păstrăm rolul de partener avizat în discuțiile referitoare la politici si strategii de sănătate publică, dezvoltate la nivel național și european deopotrivă”, a declarat Cristina Pricop.