Clinica Diabnutrimed, în parteneriat cu Medtronic, lider mondial în domeniul tehnologiei, serviciilor și soluțiilor medicale, a inițiat și dezvoltat prima comunitate digitală de diabet din RomâniaDiabtronic. Clinica digitală Diabtronic este dedicată pacienților cu diabet zaharat, dar și persoanelor care doresc să cunoască în ce măsură sunt predispuse către tulburări metabolice.

Astfel, pe portalul Diabtronic sunt publicate regulat informații și materiale de maxim interes pentru pacienții cu diabet zaharat, precum Calculatorul de risc cardiovascular, relația dintre exercițiile fizice și diabet, sau cele mai importante lucruri care trebuie știute despre sarcina cu diabet.

De asemenea, două reputate specialiste– Dr. Mihaela Vlăiculescu, medic primar Diabet, nutritive și Boli Metabolice, medic primar Medicina Internă, cercetător științific principal și Dr. Cătălina Niculescu, Medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice – sunt disponibile pentru a acorda consultații video online. În acest fel, pacienții au acces la o modalitate foarte facilă și comodă de a comunica cu profesioniști în boli metabolice și nutriție pentru consultații video și sfaturi de tratament, care le vor permite să își mențină echilibrul glicemic, reducând în același timp vizitele la medic.

În plus, purtarea unui sistem de tip senzor de glicemie facilitează consultațiile online, prin oferirea oportunității vizualizării de la distanță a profilului glicemic al pacientului și chiar al tratamentului pe care acesta îl urmează, dacă introduce consecvent date în aplicația dedicată. În acest fel, toate concură către decizii mai bune asupra stilului de viață și la un control mai bun al simptomelor.

O facilitate foarte importantă aflată la dispoziția utilizatorilor platformei Diabtronic este aceea că pot participa la cursurile gratuite Diabtronic, pentru a beneficia de informații vitale pentru managementul diabetului. Toate cursurile se desfășoară online prin platforma Zoom, iar arhiva cursurilor desfășurate în ultimii ani este disponibilă integral pe site.

Medtronic, lider mondial în domeniul tehnologiei, serviciilor și soluțiilor medicale, este prezent pe piața din România și Moldova încă din 2013. Medtronic pune la dispoziție tratamente pentru aproape 70 de afecțiuni, printre care unele dintre cele mai problematice boli cronice, precum diabetul, obezitatea, cancerul și bolile cardiace.