Comunitatea RoDiabet se întâlnește joi, 24 februarie 2022de la 18.00 pentru a discuta despre noile terapii în diabetul zaharat. Invitații speciali ai întâlnirii sunt: Conf. Dr. Anca Pantea Stoian și dr. Anca Cerghizan, alături de moderatorul Cristina Petruț, psiholog și persoană cu diabet vor explica diferitele tipuri de terapii disponibile în diabetul zaharat, care sunt beneficiile, dar și ce potențiale efecte negative pot avea aceste noi terapii. Înscrierile sunt deschise pe Pagina întâlnirii de pe RoDiabet!

În România numărul persoanelor cu diabet zaharat este în creștere, ca de altfel în toate țările europene. Conform cifrelor prezentate în ultima ediție a Atlasului Federației Internaționale de Diabet, din 2021, avem în acest moment aproape 1,2 milioane persoane cu diabet în țară. Din nefericire aproape jumătate din cazuri nu sunt diagnosticate, iar pacienții ajung la medic târziu, cu complicații deja instalate. În aceste condiții, educația și informarea pacienților este extrem de importantă. Aici este și locul unde intervine Ora Pacientului RoDiabet!

În 2021 s-au împlinit 100 de ani de la descoperirea insulinei, una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, care continuă să salveze milioane de vieţi.
De la acel moment și până în 2022 inovațiile în diabet au continuat. Au apărut medicamente și tehnologii noi care vin în sprijinul persoanelor cu diabet zaharat, indiferent că este vorba despre diabetul de tip 1 sau cel de tip 2.

La Ora Pacientului Rodiabet vom discuta despre toate aceste inovații care vin în sprijinul persoanelor cu diabet din România!

Detalii suplimentare sunt disponibile pe pagina întâlnirii, aici: https://www.rodiabet.ro/webinar-ora-pacientului-editia-21/!

Despre Ora Pacientului RoDiabet

Ora Pacientului RoDiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer Ingelheim, Dahna, FADR- Federația Asociațiilor Diabeticilor din România,  LiamedMedtronic, Novo Nordisk.  

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei, ce este și cum controlăm hipoglicemia, complicațiile cardiovasculare și cele renale ale diabetului, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici