Comunitatea RoDiabet discută joi, 10 februarie 2022, de la ora 17.00 despre lungul drum al inovațiilor în diabet, de la momentul extraordinar al descoperirii insulinei din anul 1821 și până la excepționalele terapii și tehnologii actuale. Webinarul este dedicat medicilor de familie și are ca invitați speciali pe diabetologul conf. dr. Anca Pantea Stoian de la UMF Carol Davila din București și dr. Daciana Toma, medic primar de medicina familiei și coordonator al Grupului de lucru Diabet zaharat al SNMF.

Webinarul va avea loc pe platforma Zoom iar înscrierile sunt deschise tuturor specialiștilor din medicina de familie pe pagina întâlnirii, accesibilă AICI.

Medicii de familie sunt primii specialiști pe care îi întâlnește orice persoană cu diabet, primii care pot identifica semnele de alarmă și pot contribui la diagnosticarea precoce, iar rolul lor în echipa multidisciplinară care îngrijește persoana cu diabet este esențial. În acest context, educarea continuă a medicilor de familie cu privire la inovațiile din tratamentul diabetului este importantă și cu efecte benefice crescute.

Vom discuta despre:

DESPRE PROGRAMUL INSULINA 100: CĂLĂTORIA, MOȘTENIREA ȘI DRUMUL ÎNAINTE

Întâlnirea din 10 februarie 2022 este parte a programului Insulina 100 dezvoltat de platforma RoDiabet cu susținerea partenerilor Novo NordiskRegina MariaAlliance Healthcare și Farmaciile Alphega.

Anul 2021 a fost anul dedicat centenarului descoperirii insulinei, iar pentru a marca acest moment și a pune în evidență drumul și progresul înregistrate din acel punct până în 2021 alături de provocările pe care viitorul le dezvăluie, comunitatea RoDiabet organizează o serie de 10 întâlniri în parteneriat cu diverse comunități dezvoltate de Oameni și Companii, precum farmaciști, studenți, persoane cu diabet, medici diabetologi, manageri de resurse umane sau jurnaliști. Întâlnirea din 10 februarie 2022 este proiectul dedicat comunității medicilor de familie.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii – OSC este un ecosistem avansat de marketing care integrează peste 130 comunități business și profesionale și 35 de platforme digitale proprii asociate acestor comunități. Toate comunitățile OSC: aici. Toate platformele OSC: aici. Portofoliul OSC: aici.