Insulina icodec, administrată o dată pe săptămână, a avut un profil de eficacitate și de siguranţă similar cu insulina glargin.

Ghidul publicat anul acesta de American Diabetes Associa­tions recomandă escaladarea și intensificarea tratamentului în cazul pacienţilor cu diabet zaharat tip 2 (DZ2) care nu îndeplinesc obiectivele tratamentului. Introducerea precoce a insulinoterapiei trebuie luată în considerare atunci când există semne și simptome specifice statusului hiperglicemic, când nivelul hemoglobinei glicozilate (HbA1c) este >10% sau când nivelul de glucoză din sânge este  ≥300 mg/dl. În practica clinică însă, iniţierea insulinoterapiei este întârziată din cauza reticenţei pacienţilor faţă de modalitatea de administrare a insulinei și a stigmatizării sociale.

Datele unui studiu publicat recent în New England Journal of Medicine arată că insulina icodec, un analog de insulină bazală, poate facilita escaladarea tratamentului în cazul pacienţilor cu DZ2. Profilul farmacocinetic și farmacodinamic al insulinei icodec permite administrarea sa prin injecţie subcutanată o dată pe săptămână, ceea ce ar putea crește aderenţa pacienţilor la tratament.

Materialul integral pe: Viata-medicala.ro