În România există o epidemie tăcută, care te poate afecta si pe tine: Diabetul zaharat. 1 din 3 români este predispus să facă diabet zaharat în urmatorii 10 ani.

Lanțul de farmacii Larafarm s-a alăturat proiectului inițiat de Colegiul Farmaciștilor din România (CFR), Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) și Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), cu sprijinul Forumului Român de Diabet și care are scopul de a contribui la prevenția și depistarea precoce a acestei afecțiuni.

Astfel, în perioada 15.08 – 31.12.2023, toate persoanele de peste 18 ani, care doresc să afle dacă sunt la risc de a dezvolta diabet zaharat în următorii 10 ani, se pot testa gratuit în farmaciile Larafarm.

Proiectul a atras deja peste 4000 de români care și-au evaluat riscul de diabet zaharat. Rezultatele preliminarii arată încă o dată necesitatea de a controla diabetul zaharat prin acțiuni de informare și educare a populației cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru a evita instalarea afecțiunii. Evoluția diabetului zaharat poate fi încetinită, daca este depistat la timp.