Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a deschis la Cluj Napoca primul și singurul centru specializat în tratarea obezității din Transilvania – Centrul de Expertiză în Nutriție și Obezitate (C.E.N.O.).

Centrul de Expertiză în Nutriție și Obezitate funcționează în cadrul Campusului Medical Cluj al Rețelei, sub coordonarea directă a Prof. Dr. Nicolae Hâncu, și oferă o abordare multidisciplinară, complexă și completă a problemelor din sfera obezității, fiind structurat în patru departamente interconectate care lucrează unitar în beneficiul pacientului. Centrul deservește 12 specialități medicale și reunește peste 30 de medici cu expertiză în tratarea obezității.

„Obezitatea este o boală cronică care amenință sănătatea, scurtează viața și o umple de necazuri, reversul ei fiind greutatea sănătoasă. Este necesar ca românii să știe cât mai multe despre obezitate și tratamentul ei, apoi să aplice cunoștințele în viața reală, cu ajutorul medicului, al familiei și al anturajului prietenos. Asta ne-am propus să realizăm prin Centrul de Expertiză în Nutriție și Obezitate, să îmbunătățim viața românilor care se luptă cu obezitatea și efectele ei nefaste, folosindu-ne de capacitățile tehnico-medicale extraordinare de care dispunem în cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA. Totodată, ne dorim să creștem echipe medicale integrate care să schimbe viitorul medicinei prin performanță și pasiune”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hancu, coordonatorul Centrului de Expertiză în Nutriție și Obezitate din cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Datorită interconectării și bunei colaborări dintre cele patru departamente în care este structurat Centrul, se creează un sistem integrat în care fiecare persoană care se confruntă cu obezitatea poate beneficia – fără a mai fi nevoie să se deplaseze în mai multe locuri – de consultații multidisciplinare, precum și de toate investigațiile necesare pentru diagnosticare, inclusiv pentru tratamentul chirurgical al pacienților bariatrici.

Expertiza acestui Centru de tratare a persoanelor cu obezitate rezultă din calitatea serviciilor oferite, în cadrul său existând resursele umane și de dotare necesare pentru a acorda îngrijire la cele mai înalte standarde recomandate.

Medicii care alcătuiesc echipa C.E.N.O au o expertiză impresionantă în domeniul diabetologiei și a bolilor de nutriție, fiind recunoscuți la nivel național și internațional, Centrul funcționând sub coordonarea Prof. Dr. Nicolae Hancu, unul dintre cei mai reputați specialiști în domeniu. Acesta are o expertiză medicală de referință în lipidologia clinică, în managementul clinic al diabetului zaharat de tip 2, în riscul cardiovascular global și în obezitatea abdominală. De asemenea, Prof. Nicolae Hancu este profesor universitar emerit în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și membru al Academiei Române de Științe Medicale și al Academiei Române, fiind un lider în studiul și tratarea acestei afecțiuni medicale.

Întreaga activitate a Centrului de Expertiză în Nutritie și Obezitate se desfășoară după cele mai înalte standarde medicale și după principii acreditate la nivel internațional, având totodată susținerea a două organizații-emblematice pentru problemele obezității: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli metabolice (FRDNBM) și Societatea Română de Endocrinologie (SRE).

În cadrul Campusului REGINA MARIA Cluj activează medici care sunt membri ai celor două instituții de prestigiu și nu numai, printre care îi amintim pe Prof. Dr. Nicolae Hancu și Prof. Dr. Constantin Ciuce – Medic Primar Chirurgie generală în cadrul Spitalului Cluj, alături de echipa sa medicala.

Alături de Prof. Dr. Nicolae Hancu, C.E.N.O. beneficiază de expertiza Prof. dr. Cornelia Bala, Prof. dr. Gabriela Roman, Prof. dr. Cătălina Poiană, șef. lucr. Dr. Anca Crăciun, Conf. dr. Anca Farcaș și Asist. univ. asoc. dr. Andrada Mureșan.