Asociația Europeană pentru Studiul Obezității (EASO) și Fundația Novo Nordisk vor acorda premii de Excelență pentru Obezitate în cadrul Congresului European de Obezitate ce va avea loc în Dublin, Irlanda între 17-23 mai 2023.

Premiile acordate cercetătorilor sunt oferite de Asociația Europeană pentru Studiul Obezității (EASO) și Fundația Novo Nordisk (NNF).

Se oferă aceste premii pentru a sprijini cercetările remarcabile și contribuțiile tehnologice la înțelegerea obezității, etiologiei, complicațiilor, prevenirii și tratamentului acesteia. Sprijinul financiar pentru vine de la Fundația Novo Nordisk.

Arne Astrup, vicepreședinte senior, obezitate și științe nutriționale, Fundația Novo Nordisk, a declarat: „Obezitatea este o problemă în creștere atât pentru individ, cât și pentru societate, dar încă avem prea puține cunoștințe despre cauze și cum să eficientizăm prevenirea. O temă strategică cheie a Fundației Novo Nordisk este consolidarea înțelegerii obezității bazate pe cercetare și, prin urmare, suntem foarte încântați să ne angajăm în această colaborare cu EASO. Scopul acestui prestigios premiu de cercetare este să răsplătească și să inspire cercetarea excelentă și inovatoare și aștept cu nerăbdare să cunosc câștigătorii la ECO 2023”.

EASO a înființat un comitet de evaluare independent pentru a analiza nominalizările și a alege candidații.

„EASO este încântat să aibă oportunitatea de a colabora cu Fundația Novo Nordisk pentru a anunța cinci granturi anuale axate pe cercetare, timp de trei ani. Noile premii vor sprijini cercetătorii în domeniul obezității în dezvoltarea muncii, de la știința descoperirii la intervenții cu potențial puternic de a îmbunătăți viața tinerilor și adulților care trăiesc cu obezitate sau au risc crescut de a dezvolta obezitate”, a declarat Jason Halford, președintele EASO.

Termenul limită pentru primirea nominalizărilor este 10 martie 2023.

Material preluat de pe: https://easo.org/about-easo/.