Observă-ți cu atenție privirea. Petreci multe ore în fața ecranelor? Simți să lucrezi sau să citești de aproape? Lăcrimezi excesiv sau, din contră, îți simți ochii uscați? Ai rude care suferă de afecțiuni ale ochilor?

afecțiune oculară se poate instala pe nesimțite. Din păcate, trecem cu vederea faptul că afecțiunile oftalmologice se pot agrava, mai ales la vârste înaintate. Depistate la timp, ele pot fi tratate și condiția inițială se poate recupera.

Cea mai la îndemână reacție a pacienților, atunci când au probleme cu ochii, este să meargă la farmacie și să caute un tratament de moment, fără a lua în calcul că pot fi premergătoare unor afecțiuni mai grave și se expun riscului de a-și pierde vederea.

Răspunde la câteva întrebări și află, dacă sau cât de grav este ceea ce îți tulbură vederea, cu ajutorul chestionarului de pe site-ul Alphega, care evaluează sănătatea ochilorhttps://www.alphega-farmacie.ro/campanii/sanatatea-ochilor . Rezultatul testului îl vei primi pe email împreună cu câteva recomandări personalizate. Vei beneficia și de un ebook gratuit cu sfaturi pentru îngrijirea ochilor în cazul copiilor, adulților și seniorilor.

Chestionarul de evaluare a sănătății ochilor este un instrument parte din campania de prevenție, educare și informare „Lumina ochilor tăi cere cea mai mare atenție” derulată de comunitatea farmaciilor independente Alphega până la finalul lunii februarie 2023.

Pe pagina campaniei sunt disponibile patru broșuri informative destinate sănătății ochilor, ce pot fi descărcate gratuit:

  • Îngrijirea ochilor la copii
  • Cum avem grijă de ochii noștri în familie
  • Îngrijirea ochilor după 50 de ani
  • Sfaturi înainte și după o intervenție chirugicală oculară

Această inițiativă este menită să atragă atenția asupra fragilității ochilor și vederii, încurajând pacienții să descopere cum să îngrijească și să prețuiască acest dar, în special prin consultul unui medic specialist oftalmolog.

Proiectul este susținut de Théa, în parteneriat cu FADR (Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România), COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România), APCR (Alianța Pacienților Cronici din România) și CASPA (Comunitatea Asociațiilor de Pacienți).