Tandem Diabetes Care, a primit aprobarea Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente (FDA)  pentru utilizarea aplicației t:connect recomandată pacienților care folosesc pompa de insulină t:slim X2.

Aceasta reprezintă prima aplicație pentru smartphone aprobată de FDA, capabilă să inițieze livrarea de insulină atât pe sistemele de operare iOS, cât și pe Android. Aplicația mobilă t:connect este concepută pentru a oferi utilizatorilor pompei de insulină t:slim X2 posibilitatea de a programa și anula solicitările de bolus de insulină cu ajutorul smartphon-ului.

T:connect este o aplicație mobilă sigură, ușor de utilizat, care, atunci când este asociată cu o pompă de insulină t:slim X2, afișează discret informațiile despre pompă ale utilizatorului pe smartphone-ul personal. Pe lângă noua funcție de bolus, aplicația mobilă afișează nivelul glucozei din ultimele 24 de ore, modificări ale stării pompei și date despre terapia cu insulină, inclusiv livrările bazale și în bolus și suspensiile de administrare a insulinei.

Aplicația afișează, de asemenea, alerte și alarme de pompă și încarcă în siguranță date în aplicația web t:connect bazată pe cloud, fără fir. Este important că pompa de insulină t:slim X2 funcționează independent de aplicația mobilă t:connect, prin urmare, un utilizator își păstrează întotdeauna libertatea de a vizualiza datele de terapie cu pompă, de a programa solicitările și de a anula solicitările de bolus de insulină de la pompă.

Compania Tandem spune că T:connect este compatibilă cu anumite versiuni ale sistemelor de operare iOS și Android din SUA.

Pentru a asigura compatibilitatea, Tandem verifică ca fiecare combinație de dispozitiv și sistem de operare funcționează așa cum este programat și poate anula un bolus de pe smartphone. Asta înseamnă că nu orice smartphone va putea folosi funcția bolus din aplicația mobilă t:connect.

De asemenea, conform declarațiilor reprezentanților companiei, pe viitor, doresc să extindă opțiunile de utilizarea a aplicației.

„Această autorizație FDA confirmă și mai mult angajamentul nostru față de comunitatea diabetului, oferind una dintre cele mai solicitate îmbunătățiri ale caracteristicilor aplicației. Odată cu îmbunătățirile în gestionarea diabetului oferite de tehnologia Tandem Control-IQ, administrarea unui bolus de masă este acum cel mai frecvent motiv pentru care o persoană interacționează cu pompa, iar capacitatea de a face acest lucru folosind o aplicație pentru smartphone oferă o soluție convenabilă și utilă”, a declarat John Sheridan, președinte și CEO al Tandem Diabetes Care.

Material preluat și tradus de pe Biospace.com.