Compania Liamed are în desfășurare un parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testimițeanu din Chișinău, în cadrul cursului postuniversitar pentru medici specialiști pe tema „Ozonoterapie. Specializare în ozonoterapie pentru competență în activitate”. Cursul este coordonat de prof. univ. Bodrug Nicolae, doctor habilitat în știinte medicale, și se adresează medicilor din Republica Moldova și România, desfășurându-se în format hibrid.

Cele mai noi tehnici de ozonoterapie

Cursul de specializare în ozonoterapie al universității din Chișinău este structurat pe mai mute părți, iar la secțiunea de Terapii noi și tehnici inovative dr. Covalciuc Marcel, de la compania Liamed Brașov, a prezentat cele mai noi tehnici ale terapiei cu ozon, având în vedere că participă frecvent la traininguri și este la curent cu cele mai noi echipamente și tehnici de ozonoterapie. Liamed este reprezentant al producătorului german Herrmann Apparatebau GMBH, unul dintre cei mai mari producători de generatoare de ozon din Europa.

Până acum, medicii înscriși la modulul de ozonoterapie au avut parte de un curs teoretic și de o prezentare practică, ambele desfășurate online. Dr. Covalciuc le-a explicat toate inovațiile din domeniul terapiei cu ozon și le-a exemplificat noi tehnici de tratament care pot fi efectuate cu ajutorul dispozitivelor Herrmann. Avantajul este că, odată cu demonstrațiile online, cursanții au putut exersa pe aceleași aparate Herrmann. Ba mai mult, modulul de Terapii noi și tehnici inovative va avea și un curs practic care va fi susținut la universitatea din Chișinău.

Avantajele terapiei cu ozon

Ozonul este o moleculă naturală care încorporează proprietăți fizico-chimice și biologice unice. Terapia cu ozon este foarte veche, folosită cu mult succes în tratamente convenționale sau holistice, fiind utilizată în peste o sută de afecțiuni. Specialiștii spun că, datorită versatilității sale, ozonoterapia poate fi utilizată chiar și pentru prevenirea și tratamentul bolilor acute și cronice. De asemenea, terapia cu ozon este utilizată cu mare succes și în medicina veterinară, în inflamații acute și cronice, cancer, dureri, geriatrie, probleme ale pielii, boli infecțioase, intoxicații, boli autoimune.

Rezultatele terapiei cu ozon au fost demonstrate științific în decursul anilor fiind considerate sigure.