Miercuri, 9 martie 2022, de la ora 17.00 ne revedem cu Dr. Ștefan Busnatu și Dr. Anca Hâncu la întâlnirea comunității OSC CardiologieModerna.ro, pentru a discuta despre rolul stilului de viață în prevenția și recuperarea cardiacă. Vom afla despre tipurile de prevenție cardiovasculară, despre ce este și cum poate fi realizată recuperarea cardiacă sau care e rolul educației nutriționale în acest proces de recuperare.

Înscrierile și detalii suplimentare despre întâlnire sunt disponibile pe pagina evenimentului, pe platforma CardiologieModerna.ro.

 

Tematica întâlnirii

MODIFICAREA STILULUI DE VIAȚĂ prin intervenții simple cum ar fi renunțarea la fumat, creșterea activității fizice, adoptarea unei diete sănătoase, controlul greutății și reducerea consumului de alcool, poate preveni apariția bolilor cardiovasculare, dar reprezintă și un element extrem de important în programele de recuperare cardiacă.

RECUPERAREA CARDIACĂ poate fi definită drept un program personalizat, supervizat medical, care vă ajută să reveniți la un stil de viață normal, după ce ați suferit o afecțiune cardiovasculară serioasă, precum o operație pe inimă, infarct miocardic sau insuficiență cardiacă cu spitalizare.

PREVENȚIA CARDIOVASCULARĂ reprezintă una dintre ramurile esențiale ale cardiologiei moderne. Prin intermediul tehnologiilor digitale și a dispozitivelor de monitorizare de la distanță, au apărut noi modele hibride de îngrijire medicală, ce îmbină atât prezența fizică, cât și activități de la distanță, supravegheate medical și personalizate, pentru a facilita modificările în stilul de viață al oamenilor și o aderență mai bună la aceste schimbări.

La webinarul CardiologieModerna.ro din 9 martie discutăm despre:

  • Medicina stilului de viață și prevenția cardiovasculară
  • Tipuri de prevenție cardiovasculară
  • Ce este recuperarea cardiacă
  • Rolul educației nutriționale în recuperarea cardiacă
  • Rolul activității fizice în recuperarea cardiacă
  • Când se face recuperarea cardiacă
  • Modele inovative de recuperare cardiacă

 

Despre CardiologieModerna.ro

Din 2019, Oameni și Companii derulează un program de comunicare și interacțiuni directe cu specialişti în cardiologie interesați de noile tehnologii, inovație și digitalizare. Din 2020 am dezvoltat o platformă digitală dedicată acestei comunități, www.CardiologieModerna.ro. Membrii comunității pot utiliza platforma pentru a se informa asupra ultimelor tendințe și noutăți în domeniul tehnologiei și inovației în cardiologiei, cât și pentru promovarea proiectelor, companiilor și liderilor din acest vast domeniu al medicinei.

Portalul CardiologieModerna.ro are un newsletter bilunar propriu, care conține sumarul celor mai importante articole și materiale publicate pe platformă. Toți cei interesați de acest domeniu se pot abona GRATUIT la newsletterul digital CardiologieModerna.ro, aici.

CardiologieModerna este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +130 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.