Oamenii de știință suedezi au descoperit că, dacă este preparată la filtru, cafeaua are un efect pozitiv în reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2.

tudiile cercetătorilor Universității de Tehnologie Chalmers și ai Universității Umea din Suedia oferă o perspectivă nouă asupra studiului privind consumul de cafea și riscul redus de a dezvolta diabet de tip 2. Ei au folosit o metodă nouă pentru a ajuta la diferențierea dintre efectele cafelei la filtru și a cafelei fierte.

„Am identificat molecule specifice -„ biomarkeri ”- în sângele celor care participă la studiu, care indică aportul de diferite tipuri de cafea. Acești biomarkeri sunt apoi folosiți pentru analiza atunci când se calculează riscul de diabet de tip 2. Rezultatele noastre acum arată clar că cea care are un efect pozitiv în ceea ce privește reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 este cafeaua filtrată. Cafeaua fiartă nu are acest efect “, a declarat Rikard Landberg, profesor în Știința Alimentelor la Chalmers și profesor afiliat la catedra de Sănătate Publică și Medicină Clinică la Universitatea Umea.

Cititi articolul integral pe https://evz.ro/