”Tratând eficient obezitatea, vom preveni diabetul zaharat, bolile cardiovasculare și multe forme de cancer. Stă în puterea noastră să oferim o șansă mai bună la viață și la o calitate corespunzătoare a vieții persoanelor cu obezitate” declară Prof. Dr. Cornelia Bala, Președintele Asociației Române de Educație în Diabet în mesajul transmis portalului DespreObezitate.ro cu prilejul Zilei Mondiale a Obezității.

Mesaj transmis de Prof. Dr. Cornelia Bala, Președintele Asociației Române de Educație în Diabet cu prilejul Zilei Mondiale a Obezității din acest an. 

Ziua Mondială a Obezității este sarbatorită în fiecare an în data de 4 martie de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu scopul de creștere a gradului de conștientizare și a educării cu privire la obezitate, la nivel mondial. Anul acesta tema Zilei Mondiale a Obezității este: “Să acționăm împreună”

Obezitatea este una dintre cele mai mari provocări ale sistemelor de sănătate la nivel global. Potrivit OMS – Organizației Mondiale a Sănătății, în cazul în care nu vor fi luate măsuri eficiente pentru prevenire şi tratament, după anul 2025 mai mult de 50% din populaţia lumii va fi obeză.