Ziua Mondială a Obezității este un eveniment global, organizat anual pe 4 martie, pentru a reuni oamenii în scopul creșterii gradului de conștientizare și a cunoștințelor despre obezitate și multe alte boli asupra cărora aceasta are impact.

În România există deja tradiție în preocuparea privind îngrijirea persoanelor cu obezitate. În acest sens, Asociația Română pentru Studiul Obezității – ARSO este o organizație ce a fost înființată în 20 martie 1992, iar scopul ARSO este dezvoltarea cercetării în domeniul obezității și a afecțiunilor asociate, atât a cercetării fundamentale, cât și a celei clinice, aplicative. În decursul timpului, ARSO a fost implicată în numeroase campanii regionale și naționale, activități locale dar și evenimente științifice naționale și internaționale, devenind membru al Asociației Europene pentru Studiul Obezității EASO, și al Federației Mondiale a Obezității WOF.

Anul acesta toate acțiunile dedicate și desfășurate sub egida Zilei Mondiale a Obezității au fost amânate în contextul evenimentelor nedorite de la nivel european, dar ne face o deosebită plăcere să vă invităm să participați la Conferința Națională ARSO – 30 de ani de activitate, eveniment științific care va avea loc în 18 martie 2022, în mediul virtual.

Cu ocazia manifestării din 18 martie 2022 ne propunem să rememorăm împreună cele mai importante momente ale ARSO, oferind în același timp cadrul necesar împărtășirii ultimelor date științifice cu privire la provocările managementului pacientului cu obezitate.
Evenimentul se va desfășura sub egida Zilei Mondiale a Obezității, cu scopul de a sensibiliza comunitatea medicală dar și organizațiile de pacienți și factorii decidenți cu privire la riscurile obezității și a posibilităților actuale de prevenție și tratament. Concomitent, va fi prezentat noul proiect privind Recomandările pentru îngrijirea persoanelor cu obezitate din România de către membrii fondatori ai Forumului Român pentru Obezitate (FORO), proiect ce vine în întâmpinarea recomandărilor și priorităților de la nivel internațional.
Deși Ziua Mondială a Obezității este o zi internațională de conștientizare, activitățile și inițiativele care au loc în jurul acesteia sunt la fel de importante. Luându-ne angajamentul de a fi gazde primitoare și în mediul virtual, vă așteptăm alături de noi în echipa de îngrijire a persoanei cu obezitate.”

Acesta este mesajul transmis de Conf. Dr. Laura Mihalache, Președintele ARSO – Asociației Române pentru Studiul Obezității portalului DespreObezitate.ro cu prilejul Zilei Mondiale a Obezității.