”Avem în jurul nostru o serie de amenințări și provocări cărora trebuie să le facem față, dar avem și riscuri pe care nu le evaluăm corect și, ca atare, nu le luăm în serios. Obezitatea reprezintă o afecțiune pe care majoritatea, medici sau pacienți, o tratează cu superficialitate. Când, în sfârșit, a fost recunoscută de comunitatea medicală internațională ca boală, reacția noastră este foarte lentă.

Complicațiile cardiovasculare, metabolice, oncologice, digestive ale obezității sunt cunoscute și, de aceea, ar trebui să adoptăm o strategie eficientă și consecventă. Altfel vom pierde o bătălie importantă pentru umanitate!”

Mesaj transmis de Prof. Dr. Doina Catrinoiu de la Universitatea Ovidius din Constanța, portalului DespreObezitate.ro, cu prilejul Zilei Mondiale a Obezității.

Ziua Mondială a Obezității este sărbătorită în fiecare an în data de 4 martie de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu scopul de creștere a gradului de conștientizare și a educării cu privire la obezitate, la nivel mondial. Anul acesta tema Zilei Mondiale a Obezității este: “Să acționăm împreună”

Obezitatea este una dintre cele mai mari provocări ale sistemelor de sănătate la nivel global. Potrivit OMS – Organizației Mondiale a Sănătății, în cazul în care nu vor fi luate măsuri eficiente pentru prevenire şi tratament, după anul 2025 mai mult de 50% din populaţia lumii va fi obeză.