Curiozitate, entuziasm și dorință de aprofundare a cunoștințelor deja dobândite – acestea sunt motivele pentru care studenții din Regiunea Centru aleg să se înscrie la stagiile de practică desfășurate la sediul companiei LIAMED din Brașov. Primele grupe de studenți, din anii III si IV, au finalizat deja cursurile din cadrul proiectului „Stagii de practică pentru studenții din regiunea Centru”, care se desfașoară pe o perioadă de 2 ani.

Stagiile de practică au o durată de 15 zile, timp în care cursanții participă la traininguri în patru domenii: Tehnico-medical, Service și întreținere aparatură medicală, IT și inovare în medicină și proiectare și producție aparatură medicală. Studenții vor avea astfel oportunitatea de a acumula cunoștințe teoretice, dar mai ales practice din domeniile vizate. În proiect sunt angrenați 325 de studenți din instituții de învățământ cu profil în domeniul medical și/sau instituții de învățământ de diferite specialități conexe domeniului medical. Proiectul este co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

Avantaje multiple pentru studenții participanți

Prin acest proiect, compania LIAMED își dorește să ofere o imagine reală și obiectivă a ceea ce presupune alegerea unui loc de muncă în domeniul aparaturii medicale. În același timp, un alt scop este să testeze cunoștințele de specialitate ale tinerilor stagiari, să pună la încercare și să dezvolte îndemânarea lor, capacitatea de a lua decizii corecte și de a lucra în echipă, elemente indispensabile într-o viitoare carieră în domeniu.

Programul de practică vine însoțit de o serie de beneficii care le sunt prezentate participanților  încă de la înscriere. Prin trainingurile desfășurate cu profesioniști din domeniu, studenții beneficiază de experiența unei companii cu tradiție de peste 20 de ani, situată pe locul 1 în topul firmelor de profil din România. De asemenea, LIAMED oferă sprijinul necesar pentru realizarea și finalizarea lucrărilor de licență/disertație, cu posibilitatea ca, în funcție de rezultatele obținute în cadrul stagiului și de performanțele școlare, unii dintre participanți să se alăture echipei companiei.

Mai mult decât atât, studenții beneficiază zilnic de mese gratuite, iar pentru participanții cu reședința/domiciliul în afara județului Brașov se asigură și cazarea pe toată perioada desfășurării stagiului de practică.

Premii și cursuri acordate în funcție de performanță

De menționat este și faptul că, la finalul proiectului, studenții care au dat dovadă de  performanța în timpul celor 15 zile au șansa să câștige unul dintre cele 30 de premii a câte 1500 de lei. În plus, 90 de participanți vor fi selectați pentru a accesa un curs suplimentar de dezvoltare a abilităților antreprenoriale.

Feedback și înscrieri

Studenții care au finalizat deja stagiul de pratică propus de LIAMED au apreciat aportul considerabil de cunoștințe pe care l-au adus activitățile teoretice și practice desfășurate în domeniile endoscopie, chirurgie, ATI, neurologie, cardiologie, kinetoterapie, ecografie, proiectare și producție, telemedicină, service și realitate virtuală.

Consider că prin intermediul acestui stagiu de practică am ajuns la locul potrivit, în momentul potrivit. Odată cu finalizarea studiilor, am avut oportunitatea de a-mi consolida cunoștințele prin acea împletire perfectă a noțiunilor teoretice cu activitățile practice. Acest stagiul de practică reprezintă acea experiență de care trebuie să aibă parte fiecare student deoarece are rolul de a ne prezenta universul profesional în care vom pătrunde cu toții, mai devreme sau mai tarziu.

Mădălina Statache, masterandă în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, Facultatea Design de produs și mediu, programul Sisteme mecatronice pentru industrie și medicină

„Ca student în anul III în cadrul Facultății de Automatică și Informatică Aplicată, internshipul în cadrul companiei Liamed a fost o experiență foarte plăcută și interesantă. De la modul în care interacționează toate departamentele, până la service, vânzări și tehnologii noi, toate ni s-au prezentat și explicat cu răbdare. Recomand cu drag stagiul de practică de la Liamed tuturor studenților care sunt pasionați de tehnologie și care doresc să își deschidă calea spre o carieră de succes.”

David Valentin, student al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Facultatea de Automatică și Informatică Aplicată, programul Ingineria Sistemelor

Maratonul stagiilor continuă. Formularul de preînscriere în proiect este disponibil , iar mai multe detalii despre programul „Stagii de practică pentru studenții din regiunea Centru” găsiți pe site-ul www.liamed.ro, secțiunea Stagii de practică.