Obezitatea este o boală şi trebuie tratată ca atare. Necesită consult de specialitate şi diete bazate pe recomandări medicale. Maria Martac, biolog şi nutritionist, explică cele mai întâlnite mituri despre diete.

„Majoritatea persoanelor care vin în cabinetul unui nutriţionist, şi care îşi doresc să slăbească, au ţinut deja un număr de diete. Acest lucru îngreunează colaborarea dintre pacient şi nutriţionist din cel puţin două motive: e posibil ca pacienţii să creadă că ştiu totul despre nutriţie (cum slăbim, ce combinaţii alimentare sunt bune, câte calorii conţin alimentele etc.) şi, ce e cel mai grav, au deja metabolismul dereglat de practici anterioare“, spune Maria Martac, biolog, tehnician nutritionist şi health coach.

Specialista atrage atenţia că nu orice persoană care spune că vrea să slăbească îşi doreşte cu adevărat acest lucru. „Dacă ai ajuns aici (la această greutate) este din cauza obiceiurilor, a stilului de viaţă pe care le ai în ultima perioadă, iar pentru a avea alte rezultate este clar că trebuie să renunţi la ele“.

 

Material integral pe Adevarul.ro