Societatea Română de Medicina Stilului de Viață (Romanian Society of Lifestyle Medicine) are onoarea și bucuria să anunțe organizarea primului congres național cu participare internațională în perioada 19-22 Septembrie 2021 care va avea loc online, sub denumirea Medicina Stilului de Viață – De la principii la practică.

Cu acest prilej, personalități marcante ale vieții medicale românești și internaționale vor prezenta subiecte din aria lor de experiență profesională în practicarea medicinei stilului de viață.

Medicina Stilului de Viață reprezintă utilizarea abordărilor terapeutice bazate pe dovezi, cum ar fi o dietă bazată predominant pe alimente vegetale integrale (whole-foods plant-based diet), activitatea fizică regulată, somnul adecvat, gestionarea stresului, evitarea utilizării substanțelor de risc, conexiunea socială, spiritualitatea și folosirea altor modalități ne-medicamentoase pentru a trata, reversa și preveni bolile cronice netransmisibile legate de stilul de viață al individului.

Diabetul de tip 2, afecțiunile neurologice degenerative, bolile cardiovasculare, cancerele, bolile respiratorii cronice și obezitatea vor crește substanțial în deceniile următoare. Costul global al bolilor legate de stilul de viață va fi de aproximativ $47 miliarde până în 2030!

Medicina modernă, cu tehnologia sa și noile medicamente care apar continuu, nu vor putea împiedica și depăși marile pericole ale unui stil de viață nesănătos. Un răspuns la bolile legate de stilul de viață este medicina stilului de viață, ramura medicinei bazată pe dovezi care caută să ajungă la cauza principală a bolilor.

Câteva subiecte medicale care vor fi abordate: