Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” (INSMC) în parteneriat cu Ministerul Sănătății desfășoară Campania Națională de Conștientizare și Prevenție a Obezității Infantile.
În cadrul campaniei s-a lansat și Ghidul Parintelui ce cuprinde informații esențiale despre factorii determinanți ai obezității infantile și impactul acestora asupra copiilor, despre instrumente de sprijin pentru părinți în lupta cu obezitatea infantilă, despre semnele de alarmă care cer atenție și implicare imediată din partea părinților. Toate acestea au fost detaliate de specialiștii echipei multidisciplinare care se află în spatele acestei campanii și au pus bazele acestui îndrumar dedicat tuturor părinților.
Dr. Carmen Truțescu – medic primar psihiatrie pediatrică în cadrul INSMC ,,Alessandrescu-Rusescu” vine în sprijinul campaniei cu o serie de materiale dedicate asocierii dintre tulburarile psihiatrice și obezitate, iar primul material prezintă consecințele asocierii dintre ADHD și obezitate.
Mai multe detalii despre campanie pe pagina de facebook a INSMC “Alessandrescu-Rusescu”