O procedură spitalicească de 45 de minute le-ar putea permite celor cu diabet zaharat de tip 2 să înceteze utilizarea insulinei. Un mic balon umplut cu apă fierbinte este introdus pe gât până în duoden, pentru a încălzi căptușeala duodenului – partea superioară a intestinului subțire – astfel încât unele dintre celulele sale de suprafață să fie arse și înlocuite. Se consideră că aceste celule semnalează mai bine organismul să elibereze propria insulină, care reglează nivelul zahărului din sânge.

Când a fost administrat la 16 persoane cu diabet zaharat de tip 2, 75% au reușit să înceteze să mai ia insulină, șase luni mai târziu.
Se estimează că 23% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 2 folosesc insulină. Dar mulți ar prefera să nu o ia, deoarece înseamnă să se injecteze pe parcursul zilei și pot duce la creșterea în greutate și fluctuații periculoase ale nivelului de zahăr din sânge.
Studiul, prezentat în cadrul conferinței grupului medical gastroenterologic european, a fost mic și sunt necesare mai multe dovezi privind procedura, care a fost utilizată alături de medicamentele care controlează glucoza.

Articolul integral pe Dcmedical.ro