La nivel mondial, numarul persoanelor care traiesc cu diabet zaharat a crescut cu aproape 60% in ultimul deceniu, avertizeaza Diabetes UK, cea mai mare organizatie de caritate in domeniul diabetului din Marea Britanie. 

De la 2,1 milioane de britanici care sufereau de diabet in 2005, in doar zece ani numarul acestora a crescut la mai mult de 3,3 milioane. In ceea ce priveste Romania, aproape 2 milioane de romani traiesc cu diabet zaharat si alte 3 milioane de persoane au prediabet, potrivit rezultatelor studiului epidemiologic PREDATORR, anuntate in 2014.

Diabetul este o provocare nu doar pentru fiecare bolnav in parte, ci si pentru sistemele de sanatate ale lumii, deoarece nivelurile glicemice netinute sub control conduc in timp la orbire sau necesitatea amputarilor de membre. Astfel, cheltuielile de resurse decontate de stat sunt in continua crestere in multe tari. Saracia este la randul ei un factor major de risc in aparitia diabetului zaharat de tip 2, dar si a complicatiilor care pot aparea din cauza acestuia.

 

Articolul integral pe Viatacudiabet.ro