Potrivit statisticilor, anul 2021 va aduce o creștere natalității, având în vedere perioada îndelungată de restrictii impuse de pandemia de COVID 19. Specialiștii spun că, în această perioadă, oamenii au stat mai mult acasă și au fost mai preocupați de viața de cuplu, iar multe dintre familiile care nu aveau  în plan aducerea pe lume a unui copil, au găsit acum momentul oportun. Așadar, anul acesta, numărul nou-născuților ar putea depăși 200.000, iar vârful va fi atins în perioada iulie-august. Vestea este una cât se poate de bună, după ce 2020 a fost anul cu cele mai puține nașteri, din ultimii 53 de ani.  

În aceste condiții, maternitățile și spitalele de pediatrie trebuie să fie pregătite pentru a putea îngriji și trata un  număr mare de pecienți, atât adulți, cât și copii de orice vârstă. În cele mai multe situații,  spitalele se confruntă cu lipsa paturilor pentru pacienți, fie că sunt pentru bebeluși, pentru copii mai mari sau pentru însoțitori.

Compania LIAMED, din Brașov, vine în sprijinul secțiilor de neonatologie și pediatrie cu o gamă lagă de mobilier pediatric. Ca noutate, sunt paturile pediatrice care au o secțiune suplimentară pentru însoțitor. Patul este din lemn cu cadru metalic, prevăzut cu grilaj rabatabil și sertare din lemn. Patul pacientului este prevăzut cu tetieră și trendelenburg actionate mecanic. Secțiunea pentru însoțitor are 4 role de 50mm, putând fi introdus cu usușință sub patul pacientului. Saltelele, cu densitate de 28, sunt incluse.

Un model mai simplu, este patul pediatric cu dimensiunea 130X65X100(h)cm, cu grilaj rabatabil. Acest model este disponibil într-o varietate mare de culori și se poate opta pentru atașarea de roți pivotante, cu frână.

În ceea ce privește paturile pentru nou născuți, LIAMED vă oferă mai multe variante. Patul cu pereți din fibră de sticlă, cu un dulap cu două uși, are dimensiunea 43×75 cm, iar înălțimea este reglabilă, de la 112 cm, la 135 cm. Un alt model, tot cu pereți din fibră de sticlă, este fixat pe cadru metalic, prevăzut cu roti cu sistem de blocare. Cel de al treilea model, este tot din fibră de sticlă, cu dimensiunile 37x75x23cm, si înălțime ajustabilă între 64 si 85 cm. Acesta este fixat pe un cadru metalic cu 4 roți, dintre care 2 sunt cu frână. Înălțimea și cele 3 poziții ale trendelenburgului sunt hidraulice.

Întreaga gama de mobilier pentru spitale, clinici și cabinete medicale, o găsiți pe site-ul liamed.ro. Compania Liamed, este, de 22 de ani, lider pe piața echipamentelor medicale din România, având  în portofoliu peste 15.000 de clienți.