Studenții la farmacie din toată țara au avut ocazia să participe joi, 11 februarie 2021 la cel de-al doilea Webinar din Competiția „Farmacia Viitorului” 2021. Invitatul special al ediției a fost farmacistul antreprenor Mihai Josceanu, cel care conduce Vechea Farmacie din Craiova de peste 14 ani.

„M-am gândit foarte mult cum să abordez discuția din seara aceasta și cum mi-aș fi dorit să fi fost primul meu contact cu managementul financiar al unei farmacii. Din păcate, la acel moment, nu am avut aceleași unelte pe care viitorii farmaciști le au astăzi. Poate că dacă le-aș fi avut, mi-aș fi dat seama cât de importantă este educația financiară, nu numai în conducerea unui business, ci și în viața de zi cu zi. Sunt două aspecte importante aici: primul este faptul că educația financiară este absolut necesară unui bun farmacist și, în subsidiar, faptul că am ajuns la concluzia că, așa cum îți manageriezi banii de zi cu zi, mai de vreme sau mai târziu vei ajunge să îi manageriezi în compania ta”, a explicat Mihai Josceanu cum a descoperit importanța managementului financiar.

A dobândi o gândire antreprenorială presupune să îți asumi toate rezultatele alegerilor pe care le faci, lucru care îți poate oferi prosperitate atât ție ca antreprenor, cât și comunității din care faci parte. Spiritul antreprenorial este aplicabil și poate fi folosit în orice context al vieții individului. Îi poate oferi prosperitate,  atât acestuia cât și comunității din care face parte, și îl pune să alerge după lucruri cu adevărat valoroase, nu după fericire sau bani. Asta înseamnă de fapt, că poți să ai o gândire antreprenorială chiar dacă nu ești antreprenor. Pentru mine, gândirea antreprenorială înseamnă că îmi asum toată responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în viața mea. Viața mea este în fapt business-ul meu, iar venitul meu nu depinde de patron, ci de câtă valoare aduc eu în acea companie și de câtă valoare aduc în viața celorlalți”, a declarat Mihai Josceanu.

Webinarul din seria Farmacistul Antreprenor, cu tema „Managementul financiar al farmaciei” este a doua activitate a Competiției Farmacia Viitorului din anul 2021. Următoarea întâlnire va avea loc joi,  11 martie, începând cu ora 18:00, când studenții de la farmacie vor putea descoperi mai multe despre Managementul Operațional al Businessului de la farmacistul Florina Bonifate, administratorul  farmaciei Vaflomia și secretar general al Colegiului Farmaciștilor din România.

Despre Competiția Farmacia Viitorului 2021

Studenții la farmacie din anii I-V din toată țara se pot înscrie în continuare în Competiția  Națională Farmacia Viitorului 2021, dezvoltată de Oameni și Companii cu susținerea Alphega Farmacie și Alliance Healthcare România. Tematica din acest an este Farmacistul antreprenor, iar marele premiu este o vizită la Boots London, liderul farmaciilor din Marea Britanie și membru al Grupului Walgreen Boots Alliance.

Activitățile programului sunt jurizate de Boardul Profesional format din decani ai Facultăților de Farmacie, alături de președinți ai Colegiilor farmaciștilor și reprezentanți Alliance Healthcare și Alphega Farmacie.

Programul Farmacia Viitorului, lansat în 2018 de Oameni și Companii, împreună cu Alliance Healthcare România și Alphega Farmacie, este dedicat viitorilor farmaciști și își propune să sprijine studenții să răspundă provocărilor meseriei de farmacist în România, așteptărilor studenților înainte de a intra pe piața muncii, să marcheze schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice din România, dar și să prezinte noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicații dedicate farmaciștilor.

Detalii suplimentare pe pagina competiției accesibilă AICI.

Alphega Farmacie este comunitatea europeană de farmacii independente cu peste 7200 de membri, ce activează în 9 țări. Conceptul a fost lansat în Europa în anul 2001, iar în România  în anul 2016. În prezent comunitatea Alphega din România reunește 700 de membri și peste 2500 farmaciști.

Alliance Healthcare România este unul dintre cei mai importanți distribuitori de medicamente și parafarmaceutice, membru Walgreens Boots Alliance, lider mondial în industria farmaceutică și de frumusețe, prezent în 25 de țări și având peste 415,000 de angajați.

Oameni și Companii este o organizație de marketing și tehnologie care utilizează un ecosistem propriu de 30 platforme digitale și +100 de comunități business și profesionale administrate.