Noi cercetări arată că exercițiile fizice efectuate de gravide pot avea efecte benefice asupra sănătății copiilor, reducând semnificativ șansele copiilor de a dezvolta diabet și alte boli metabolice mai târziu în viață.

Un studiu efectuat pe șoareci de laborator a constatat că exercițiile materne în timpul sarcinii au împiedicat transmiterea bolilor metabolice de la un părinte obez – fie mamă, fie tată – la copil. ,,Dacă descoperirea este valabilă la oameni, va avea „implicații uriașe” în a ajuta femeile însărcinate să se asigure că odraslele lor au cea mai sănătoasă viață posibilă”, relatează cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Virginia.

Într-o zi, în curând, prima vizită a femeii la medic după ce a rămas însărcinată ar putea include un program de exerciții.

„Majoritatea bolilor cronice despre care vorbim astăzi sunt cunoscute ca având o origine fetală. Condițiile de sănătate precare ale părinților înainte și în timpul sarcinii au consecințe negative asupra copilului, posibil prin modificarea chimică a genelor”, a declarat cercetătorul Zhen Yan, expert în exerciții fizice de la Universitatea de Medicină din Virginia.

 

Materialul integral pe: 360medical.ro