Producţia locală de medicamente contribuie la economia ţării prin joburile create, taxele pe care le plătesc fabricile de medicamente ♦ În timpul crizei sanitare, consumul de medicamente a fost asigurat din producţia locală ♦ Industria farmaceutică din România are potenţial să furnizeze medicamente generice pentru pacienţii din întreaga Europă.

Pandemia de COVID-19 a pus în prim-plan industria locală de medicamente, producătorii locali asigurând necesarul de tratamente în contextul în care graniţele s-au închis, iar mai multe ţări şi-au suspendat exporturile. În continuare sunt însă medica­mente care nu se găsesc, ceea ce arată că inves­ti­ţiile ar trebui să meargă spre susţinerea pro­ducţiei locale ca industrie strategică.

Acestea au fost principalele concluzii ale participanţilor la videoconferinţa Health & Pharma Summit, organizată de Ziarul Financiar. Ediţia a noua a conferinţei a fost organizată cu sprijinul Terapia Cluj, Guia Naghi Partners, Respiro by A&D Pharma, Roche, Antibiotice Iaşi, Pfizer, Medicover, Bondoc&Asociaţii, Techtex, High-Tech Systems&Software.

 

Articolul integral pe: https://www.zf.ro/companii/videoconferinta-health-pharma-summit-20-ne-trebuie-un-plan-strategic-19548745