„Pentru sindroamele coronariene cronice evaluarea invazivă coronariană se adresează pacientului la care avem intenția de revascularizare, a declarat Dr. Lucian Câlmâc, medic primar Cardiologie în cadrul webinarului Ora Specialistului cu tema Revascularizarea miocardică – când, cum, la cine?”, desfășurat, miercuri,18 octombrie, ora 15:00, pe ZOOM.

În cadrul acesui webinar, Dr. Lucian Câlmâc a vorbit despre revascularizarea intervențională, subliniind că opțiunea de revascularizare vine întotdeauna după evaluarea invazivă coronariană.

“Conform Ghidului European de revascularizare miocardică, doar stenozele peste 90% se consideră a fi probabil semnificative funcțional și să justifice indicația de revasvularizare, a mai explicat medicul specialist cardiolog.

Acesta a vorbit și despre ghidarea revascularizării între chirurgia cardiacă și metodele  intervenționale unde este extrem de importantă luarea unei decizii în cadrul unei echipe multidisciplinare de tip Heart Team, având ca scop asigurarea revascularizării complete, de preferat pe criterii funcționale.

Webinarul Revascularizarea miocardică – când, cum, la cine? a fost organizat în cadrul platformei EventsMax.ro, cu suportul NORD – Grupul Medical Provita.

 EventsMax.ro este un produs Oameni și Companii.