Centrul de Boli Cardiovasculare NORD, funcționând în cadrul Spitalului NORD Pipera, nu este doar un centru medical, ci un hub dedicat abordării complexe a afecțiunilor cardiovasculare, aducând o viziune integrată și revoluționară în conceptul de îngrijire medicală.

Spitalul NORD Pipera, inaugurat ca un adevărat moment de referință, marchează o nouă eră în evoluția serviciilor medicale din România. Dr. Lucian Câlmâc subliniază că „acest spital este mai mult decât o facilitate medicală, este o manifestare a angajamentului ferm de a oferi pacienților acces la cele mai avansate și personalizate tratamente”.

Abordare complexă și integrată

Centrul de Boli Cardiovasculare NORD se distinge prin abordarea sa complexă asupra afecțiunilor cardiovasculare. Fiecare caz este tratat cu o viziune integrată, care implică colaborarea strânsă a specialiștilor din diverse domenii, de la cardiologie și chirurgie cardiovasculară la radiologie și electrofiziologie. Această abordare holistică asigură un diagnostic precis și un plan de tratament adaptat nevoilor individuale ale pacientului.

În viziunea Dr. Lucian Câlmâc, Centrul de Boli Cardiovasculare NORD nu este doar un loc unde se tratează boli de inimă, ci un mediu care redefinește conceptul de îngrijire medicală. „Suntem nu doar medici, ci și parteneri în călătoria pacientului către o viață sănătoasă”, subliniază medicul. Comunicarea deschisă, implicarea pacientului în procesul de luare a deciziilor și serviciile personalizate, sunt fundamentale în această abordare inovativă.

Inovație și investiție în tehnologie

Un alt aspect subliniat de Dr. Lucian Câlmâc este accentul pus pe inovație și investiție în tehnologie. „Centrul utilizează cele mai avansate tehnologii pentru diagnosticare și tratament, asigurându-ne, astfel, că pacienții beneficiază de cele mai bune practici medicale și de intervenții de ultimă generație”.

Centrul de Boli Cardiovasculare NORD marchează, în concluzie, o evoluție semnificativă, punându-și amprenta asupra modului în care sunt diagnosticate, tratate și gestionate afecțiunile cardiovasculare în țara noastră. Este un pas înainte spre o societate mai sănătoasă și mai conțtientă de importanța sănătății inimii.

Dr. Lucian Câlmâc, Medic primar Cardiologie în cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare NORD, care funcționează sub umbrela noului Spital NORD din Pipera. Acest centru funcționează ca un sistem integrat de investigare, diagnosticare și terapii medicale intervenționale și chirurgicale a bolilor cardiovasculare.

Începând cu decembrie 2023, noul spital construit de Grupul NORD (anterior cunoscut sub numele de Provita) a fost deschis în zona Pipera din București. Grupul Nord mai deține un spital tot în Capitală, mai multe centre și laboratoare medicale, dar şi o clinică în Suceava, prima extindere a brandului medical în afara Capitalei.