Invitatul special al ediției Ora Pacientului RoDiabet, din 29 iulie, Dr. Claudiu Stoicescu, Spitalul Universitar de Urgență București, a prezentat în cadrul întâlnirii caracteristicile bolii cardiovasculare și manifestarea acesteia în cazul persoanelor cu diabetul zaharat dar și care sunt cele mai frecvente boli cardiovasculare.

“Cea mai frecventă complicație este ateroscleroza complicată, adică vasul de sânge se îngustează de la un diametru de 3mm, cât are artera care irigă mușchiul inimii, la un diametru de 1mm. Această îngustare semnificativă se poate complica cu apariția unui cheag de sânge și apare infarctul miocardic. Pentru orice tip de pacient cauza numărul 1 de mortalitate, la nivel mondial, este infarctul miocardic. Și pentru pacientul diabetic principala cauză de deces rămâne boala cardiacă ischemică”, a declarat Dr. Claudiu Stoicescu.

 

Despre Ora Pacientului

Este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaAlphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer IngelheimDahna, LiamedRegina MariaNovo Nordisk. 

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.