În cadrul întâlnirii din 29 iulie a Orei Pacientului RoDiabet, ediția cu numărul 14, specialiști diabetologi și cardiologi au discutat despre efectele glicemiei ridicate asupra inimii, despre cum putem preveni, dar și cum ținem sub control și monitorizăm corect aceste complicații.

Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a fost prezentă la întâlnire și ne-a vorbit despre Complicațiile cardiovasculare în diabetul zaharat, cât de des apar și care sunt cauzele.

“Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre cele mai serioase complicații ale diabetului, fiind principala cauză de deces pentru pacientul cu diabet zaharat. Aproximativ 65% din pacienții cu diabet suferă la un moment dat de AVC sau infarct. Mai nou, diabetul și bolile cardiovasculare sunt considerate echivalente”, a declarat Conf. Dr. Anca Pantea Stoian.

 

Despre Ora Pacientului

Este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată din mai 2020 cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare RomâniaAlphega FarmacieAstra ZenecaBoehringer IngelheimDahna, LiamedRegina MariaNovo Nordisk. 

Întâlnirile lunare RoDiabet Ora Pacientului sunt dedicate tuturor persoanelor care trăiesc cu diabet și familiilor acestora, abordând teme care să ușureze gestionarea acestei maladii și care să răspundă întrebărilor persoanelor cu diabet, precum: gestionarea corectă a diabetul în timpul pandemiei și pregătirea de ieșirea din izolare, ce este și cum controlăm hipoglicemia, obezitatea și diabetul, piciorul diabetic sau tehnologii și aplicații în sprijinul persoanelor cu diabet.

RoDiabet este o comunitate administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.