Demența este considerată o tulburare neurocognitivă majoră.  Termenul „demență” cuprinde un număr mare de boli care au în comun tulburarea neurocognitivă, indiferent dacă este vorba de boli neurodegenerative sau boli vasculare. De foarte multe ori, modificările care apar în demență sunt considerate ca făcând parte din îmbătrânirea normalăDar lucrurile sunt profund diferite. În demență, modificările apar de obicei treptat, evoluează, se agravează în timp și afectează tot mai mult viața de zi cu zi.

Campania lansată de comunitatea farmaciilor independente Alphega, “Nu uita ce este important pentru tine!”, are ca obiectiv să crească gradul de informare privind recunoașterea din timp a semnelor demenței, înțelegerea factorilor de risc și promovarea unui stil de viață care ajută la reducerea riscului de boală. Acțiunile și materialele din campanie se adresează atât pacienților diagnosticați recent, cât și aparținătorilor, dat fiind că ambele categorii sunt impactate major de această afecțiune.

Materialele gratuite sunt disponibile în format fizic în farmaciile participante.

Tot în cadrul campaniei, vor fi oferite gratuit 50 de ceasuri de urmărire unor persoane diagnosticate cu Alzheimer, ca parte dintr-un proiect pilot ce își dorește să evalueze impactul folosirii unui astfel de dispozitiv asupra calității vieții pacientului, precum și asupra aparținătorilor.

Într-o etapă următoare, în cadrul campaniei va fi lansat un instrument digital care îi va putea ajuta pe cei interesați, potențiali pacienți sau aparținători, să beneficieze de o evaluare preliminară, cu rolul de a crea contextul necesar programării unei vizite la medicul specialist.

Lista farmaciilor Alphega participante la campanie este disponibilă pe https://www.alphega-farmacie.ro/campanii-de-prevenire 

 

Despre Farmaciile Alphega

Alphega Farmacie este o comunitate de farmacii independente cu acoperire la nivel european, care a luat naştere în anul 2001, având ca scop principal creșterea calității vieții pacienților și a comunităților din care aceștia fac parte, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății la scară extinsă. Alphega Farmacie susține o comunitate de peste 7200 de farmacii în 10 tări: Cehia, Franța, Italia, Spania, Olanda, Germania, Marea Britanie, Turcia, România și Portugalia.

În farmaciile Alphega nu veți primi doar medicația de care aveți nevoie, ci și acces la o gamă de servicii precum controlul greutății, controlul tensiunii arteriale, vârsta arterială, diabet zaharat, în scopul de a preveni apariția bolilor sau pentru a opri agravarea acestora. Întâlnirea cu farmacistul Alphega este o oportunitate de a învăța cum să aveți grijă mai bine de sănătatea dumneavoastră.