Hipercolesterolemia familială (FH) este o afecțiune ce apare frecvent, afectează populația la nivel mondial și poate fi fatală. Este asociată cu boala cardiovasculară aterosclerotică. Deși boala este la fel de frecventă ca diabetul de tip 1, în prezent este subdiagnosticată.

Consecințele FH apar sub formă de ateroscleroză prematură și afecțiuni cardiovasculare ce pot fi prevenite dar necesită inițiative eficiente la nivel mondial pentru a reduce riscul de boală.

Apelul și misiunea EAS-FHSC este de a încuraja sistemul medical din întreaga lume să dezvolte noi strategii de gestionare și prevenție a hipercolesterolemiei familiale (FH), în vederea promovării unui diagnostic precoce și a unui tratament eficient al acestei afecțiuni.

EAS FHSC dorește să crească gradul de conștientizare a bolii și încurajează dezvoltarea de programe, inițiative și politici axate în mod special pe FH, prin alăturarea eforturilor din partea furnizorilor de asistență medicală, a organizațiilor de pacienți, a factorilor de decizie și a întregii comunități medicale.

Un prim îndemn la acțiune publicat în Atherosclerosis la începutul proiectului, oferă un cadru pentru activitatea extinsă întreprinsă acum pentru a reduce impactul FH și povara la nivel global a bolii.

Obiectivul EAS FHSC este crearea unui registru global al pacienților cu Hipercolesterolemie familială (FH) care să cuprindă informații solide despre modul în care FH este diagnosticată și gestionată.

 

Mai multe detalii pe: https://www.eas-society.org/page/fhsc