În perioada 8-11 iunie, LIAMED a participat la Congresul Național de Chirurgie de la Sinaia, în calitate de Sponsor BRONZ. La standul companiei din Brașov au fost expuse cu cele mai noi dispozitive medicale destinate chirurgiei clasice, dar și laparoscopiei. Noutatea din acest an a reprezentat-o turnul de laparoscopie 4K de la SonoScape , care poate combina sistemul 4K de laparoscopie cu colonoscopul sau cu bronhoscopul pentru examinare si diagnostic.

Aparatura cu care LIAMED a fost prezent în spațiul expozițional de la Casino Sinaia a atras atentia medicilor si rezidentilor prezenti la congres. Repezentantii LIAMED au făcut și câteva demonstratii, ca să le aratate rezidentilor de la secția de Chirurgie a Spitalul Județean din Cluj cum se utilizează modulul cu argon de la Electrocauterul OPTIMA, dar si cum se face o sigilare vasculara, cu acelasi aparat. Alte demonstrații au mai fost facute si cu disectorul cu ultrasunete INNOLCON.

Tema din acest an a Congresului Național de Chirurgie a fost Progrese în tratamentul chirurgical al cancerului”. Manifestarea a reunit specialiști renumiți din domeniul chirurgiei și oncologiei, atât din țară, cât și din străinătate