SMARTDIAB, manifestare științifică aflată la a patra ediție, a avut loc în perioada 7-8 octombrie, online, sub coordonarea Prof. Dr. Gabriela Radulian. Conferința interdisciplinară, care a reunit importante personalități științifice din țară și din străinătate, a fost dedicată medicilor din toate specialitățile, diabetul zaharat reprezentând o provocare pentru toți profesioniștii din domeniul medical.

Pe parcursul celor două zile ale conferinţei au fost dezbătute subiecte utile medicilor specialiști și medicilor de familie care sunt implicați direct în îngrijirea și tratarea persoanelor cu diabet zaharat.

Conferința s-a încheiat cu mesajul Prof. Dr. Gabriela Radulian, care a subliniat că managementul diabetului zaharat nu poate fi realizat decât într-un cadru multidisciplinar care să reflecte fidel complexitatea fiziopatologică a bolii. Astfel, sesiunile de cardio-diabetologie și alte complicații cronice (picior diabetic, boala renala cronica, depresie etc.) au  adus informații valoroase și au oferit publicului medical date despre cele mai noi abordări și soluții terapeutice.

SMARTDIAB s-a consacrat ca o conferință valoroasă din punct de vedere științific, ce onorează în an de centenar Prof. Dr. Nicolae Paulescu, năzuința acestuia de a oferi o șansă la o viață cât mai bună pacienților cu diabet zaharat.