Astăzi e momentul potrivit să le spunem La Mulți Ani colegilor farmaciști! În fiecare an, începând din 2009, în ziua de 25 septembrie 2023 este marcată Ziua Mondială a Farmaciștilor!

Tema acestei ediții este ”Farmacia consolidează sistemele de sănătate” și ”Lăsați farmaciile să facă mai mult!” și subliniază cât de importantă este legătura dintre serviciile de farmacie și sistemele de sănătate, dar și modul în care farmaciile contribuie la îmbunătățirea eficacității generale și a eficienței furnizării asistenței medicale, în beneficiul oamenilor și al comunităților.

Într-un moment în care sistemele de sănătate din întreaga lume se reorganizează și se repoziționează după criza indusă la nivel mondial de pandemia produsă de Covid-19, este tot mai clar că e nevoie de schimbări și acțiuni urgente pentru ca serviciile de sănătate să fie capabile să răspundă nevoilor viitoare. Ziua Mondială a Farmacistului poate fi oportunitatea potrivită pentru a vorbi și a crește gradul de conștientizare cu privire la soluția inteligentă pe care implicarea mai mare a farmaciștilor în furnizarea de servicii de sănătate o poate aduce în sistemele de sănătate.

Farmacia este esențială pentru accesul la sănătate și asigură un lanț de aprovizionare sigur și utilizarea responsabilă a medicamentelor, iar rolul farmaciștilor în echipa multidisciplinară care se îngrijește de pacienții din întreaga lumea trebuie să crească!

La Mulți Ani tuturor farmaciștilor!