Un interviu cu conf. dr. Anca Pantea Stoian, vicepreședinte al Comisiei de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice a Ministerului Sănătății, despre ce aduce perioada pandemiei de COVID-19 pentru pacienții cu diabet zaharat.

“Nu există un risc diferit între pacienţii cu diabet de tip 1 şi tip 2, toţi sunt expuşi în aceeaşi măsură. Controlul glicemic slab este un factor de risc crescut. Prezenţa complicaţiilor diabetului sau a altor boli cronice coexistente creşte riscul de infecţie cu COVID-19. Durata evoluţiei diabetului zaharat şi vârsta pacientului (> 70 ani) sunt, de asemenea, factori de risc”, a explicat conf. dr. Anca Pantea Stoian.

”Nu indic automedicație sub nicio formă, nu indic schimbarea schemelor de tratament de la sine putere. Acest lucru se va face, la nevoie, în strânsă legătură cu medicul diabetolog, nu după mintea fiecăruia, pentru că acest lucru poate duce la consecințe total neplăcute, agravând diabetul zaharat, cât și alte comorbidități care există”, a spus medicul.

 

Urmăriți interviul integral pe RoHealthReview